Coin


Coin

Tämä ihana, pieni Coín-kylä sijaitsee Sierra de Mijasin pohjoisosassa Malagan sisäpuolella, josta on näkymä upealle Guadalhorcen laaksoon. Tämä on yksi Etelä-Espanjan hedelmällisimmistä alueista, jossa kaunis maisema peittyy hedelmätarhoista, viljelysmaasta ja tarjoaa kauniita vuoristomaisemia siellä vieraileville lomailijoille. Jos haluat viettää harmoonisen ja leppoisan päivän, niin Coín tarjoaa siihen mahtavat puitteet. Paikalliset ovat ystävällisiä ja pääsetpä harjoittelemaan ruokatilauksia kohdeoppaiden avulla Espanjaksi.

Kaupunki kasvattaa suosionaan. Fuengirolasta mm muuttaa paljon pitkäaikaisesti täällä asuvia ulkomaalaisia, jotka haluavat elää aidommassa Andalusian ympäristössä. Kaupunki tarjoaa hyviä ostos-, ruokailu- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia ja sijaitsee noin 20 minuutin ajomatkan päässä Fuengirolan rannikkokaupungista. Coín on oivallinen pakopaikka tyypillisestä Costa del Solin merenrantakohteesta.  

Historia

Siellä on todisteita natiivista iberialaisesta kylästä alueella ja kaupunki tehtiin roomalaisen ratkaisun 1. vuosisadalla B.C. Kuitenkin myöhempää arabialaista vaikutusta on selvempää, kun vaellat ympäri kaupunkia.

Vuonna 929 alue joutui surmansa Omar Ben Hafsunin johtamassa Muladí (kristillisessä muunnetussa islamissa) vastaan Cordoban Emiratea vastaan. Abderraman III, Cordoban ensimmäinen kalifaatti, vahvistettu kolikko, parantamalla puolustuskykyään estääkseen muladin kapinallisen hyökkäykset.

Rooman aikoina kaupunki tunnettiin nimellä Lacibis, myöhemmin muutettu La Cobin. Arabit kutsuivat sitä Dacuaniksi, josta tuli myöhemmin Cohine. Maurien miehityksen aikana alue sai hyvän vaurauden ja Coínista tuli yksi alueen tärkeimmistä kaupungeista.

Käyntikohteita

Kaupungin mielenkiintoisimpia monumentteja ovat Pyhän Andrikan, Pyhän Johanneksen ja La Vera Cruzin kirkot sekä La Fuensanta, joka tunnetaan myös nimellä Llano de la Virgen, jossa on ollut esihistoriallisia arkeologisia löydöksiä.

Kiinnostavat alueet ja valtava kauneus lähialueilla ovat Alpujatan, La Fuenten, El Charco del Infiernon ja La Albuqueran metsät.

Läheiset kaupungit Monda, sen linna ja jyrkät mutkaiset kadut ja Guaro, joka on erinomainen kesän festivaali, jota kutsutaan Luna de Moro (Blackberry Moon Festival) ovat molemmat vierailun arvoisia.

Ruoka ja keittiö

Coín tarjoaa erinomaisia ruokailumahdollisuuksia, halvemmista ja iloisista tapaksista aina hienoihin ravintoloihin. Kokeilunarvoisina paikkoina voisi mainita Venta Los Morenosia Mijasin ja Coín-tien risteyksessä ja ihastuttava El Postillon ravintola, joka sijaitsee Alhaurinin ja Coínin tiellä.

Ilmasto

Ilmasto on subtrooppisenen Välimeren ilmasto; kesällä kuuma ja lämmin talvi. Mereltä tulevat tuulet tekevät kesän lämmöstä siedettävän; Lämpötilat keskimäärin 32 ºC kesällä.