Palveluverkosto

Jaanan kohdepalvelut – Sol Guide palveluverkosto

Jaanan Kohdepalvelut perustettiin vuonna 2018 palvelemaan suomalaisia asiakkaita, jotka olivat tulossa viettämään aikaa Aurinkorannikolle joko pitkä- tai lyhytaikaisesti. Vuosi 2020 piti olla yritykselle sesonkivuosi, mutta toisin kävi, kun korona valloitti maailman.

Yrittäjät joutuivat keskellä biologista sodankäyntiä niin oman terveytensä, kuin selvitäkseen myös yksinyrittäjänä suorastaan kaoottisesta tilanteesta. Joutui luomaan selviytymisstrategian liiketoimintaan, mutta samalla huolehtimaan omasta jaksamisesta, niin fyysisestä kuin henkisestä. Oli tehtävä valintoja. Onko tärkeää yrittää pelastaa yrityksen liiketoiminta, yksinyrittäjän elanto, jolla voi huolehtia fyysisestä ja henkisestä hyvinvoinnista, vai henkinen ja fyysinen hyvinvointi, joka antaa jaksamista yrittää pelastaa yrityksen liiketoiminta.

Yksinyrittäjät lyötiin kanveesiin, joka on minun omakohtainen kokemukseni tilanteesta. Lisämausteen antoi se, että perhe on Suomessa, ja rajoitustoimet toivat merkittävät matkustusrajoitukset vuosi sitten keväällä.

Mitä tekee Jaanan Kohdepalveluiden yrittäjä Jaana? Kuin luonnostaan alkoi selviytyminen ilman meille suomalaisille tyypillistä etukäteissuunnitelmaa ja käsikirjoitusta. Ei ollut aikaa päivittää liiketoimintasuunnitelmaa ja kannattavuuslaskelmaa. Kaikki piti heittää nopeasti roskakoriin, ja alkaa toimimaan. Ensin iski paniikki, joka toi hetkellisen lamaannuksen. Pienen hetken jälkeen alkoi toiminta, ongelman ratkaisu, johon ei löytynyt ”googlettamalla” mitään ohjeita. Seinä tuli vastaan. Nyt oli luotettava omaan intuitioon ja ajatukseen: ”tässä biologisessa sodassa kaadutaan saappaat jalassa”. Se on meille suomalaisille myös vahvuus, onhan siitä meillä jo kokemusta historian valossa. Tässä sodassa vain alkoi äkkiä tajuta, että yksin pitää selvitä jonkin matkaa, joka teki taipaleesta erittäin raskaan, käytiin pohjalla.

Koitti syksy, ja onneksi yrittäjä Jaana luottaa siihen, että elämässä ei voi kaikkea käsikirjoittaa, vaan sinun polkusi on kirjoittanut joku muu jossain, mistä emme tiedä. Onneksi. Kristallipalloa ei ole kellään, ja oli vain alettava luottamaan omaan intuitioon. Sosiaaliselle introvertille ei niinkään tullut paineena lockdownit tai eristäytyminen, niiden kanssa pärjää. Eli alkoi löytyä pakon edessä enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia, enemmän vahvuuksia kuin heikkouksia. Nyt jos koskaan on siis otettava härkää eli itseään sarvista ja aloitettava toiminta, ongelman ratkaisu.

Ei niin pahaa, jos ei hyvääkin. Pienen yrittäjän elämään astui sana ”Digiloikka”. Haasteeksi ja uhaksi muodostui realiteetit. Kiitos korona. Nyt alkoi yrittäjän venäläisen ruletin peluu kahdella eri osa-alueella, yrityksen ja oman terveyden pelastaminen, perheen suojeleminen Espanjasta käsin Suomeen. Alussa tuntui, että mahdoton yhtälö. Mutta syntymälahjana annettu taistelijan geeniperimä ei antanut periksi, kiitos äidin ja isän.

Digiloikka, mitä ihanaa se toikaan elämään. Kaikesta tärkeimmän, luotettavat yhteistyökumppanit, jotka uskoivat liikeideaani niin paljon, että löysimme ratkaisun lähteä toteuttamaan digiloikkaa. Ja kuin ruokouksiini vastaten minuun otti yhteyttä sijoittaja, joka halusi lähteä tukemaan liiketoimintaani taloudellisesti. Yrittäjänä jouduin loppuvuodesta toteamaan, kuten menneinä vuosina niin useita kertoja, että mitä ihmettä täällä tapahtuu. Näillä kahdella vahvalla tukipilarilla on aika avata ovet uudelle, joka saa minut liikutuksen kyyneliin yksinyrittäjänä. On aika synnyttää maailmaan uusi lapsi, Sol Guide -Palvelukeskus, kohdeopas niin taskussa kuin kohteessa. Jaanan Kohdepalveluissa ”syntyi” uutta liiketoimintaa, joten toivotetaan tervetulleeksi markkinoille Sol Guide -mobiiliapplikaatio, joka on tarkoitettu hyötykäyttöön asiakkaille ympäri maailman tuottamaan tietoa ja palveluita turvalliseen matkustamiseen liittyen. Asiakkaat saavat aina henkilökohtaista palvelua monikanavaisessa ympäristössä, ja kaiken takana on ihminen, ei robotti. Sijoittaja mahdollisti sen, että Sol Guide sai omat kotisivut, ja pystyimme ulkoistamaan alkuun digitaalisen markkinoinnin luotettavalle yhteistyökumppanille, ja toisaalta myös yksinyrittäjän rinnallakulkijalle. Tässä yhteistyössä voi sanoa, että löytyy synergiaetua, eli hyödymme ja autamme toinen toistamme selviytymään tästä poikkeusolosta.

Tähän on hyvä päättää ensimmäinen blogikirjoitukseni. Toivon, että kirjoitukseni ja ajatukseni innostaa Sinua hyvä lukija kuulemaan Sol Guiden tarinasta lisää, sillä Sol Guide tulee olemaan mukana myös Sinun Elämäsi Matkalla. Hyppää siis mukaan. Käy lataamassa applikaatio ja koekäytä toiminnallisuuksia. Kehitämme applikaatiota palvelemaan asiakkaitamme, joten Sinä olet tärkeä palveluidemme kehityskulussa kohti uudessa arjessa tapahtuvaa turvallista matkustamista. Pistetään voimamme yhteen, ja yhdessä hyvä kiertämään. Ole osana kanssani rakentamassa palvelukeskusta, jossa asiakas, Sinä olet aina keskiössä.