Jaanan KohdepalvelutSol Guide palveluverkosto

Jaana – yrittäjän mietteitä nyt

Mietin, miten voin eturintamassa tuoda näkyväksi oman toimintani, ja lähteä rakentamaan uutta arkea muillekin kuin itselleni liittyen matkustamiseen? No, tietenkin kirjoittamalla blogia. Minullahan ei juttu lopu, ja sen tietää ne, jotka tuntevat minut. Yritän tuoda omia kokemuksia esille blogeissani, ja toivonkin, että laitatte minulle rohkeasti palautetta, siitä mitä haluatte kuulla. Ja jos se sopii minun elämänpolkuni aikajanaan, niin kirjoitan siitä blogin, ja vlogin ja mitä ikinä tarvitseekaan, jotta voin tuoda näkyväksi uuden arjen tässä korona-maailmassa.

Pelkäänkö? Kyllä pelkään, mutta vuonna 2017, kun tein päätöksen muuttaa yksin matkalaukun kanssa Espanjaan, aloittaa uuden elämänvaiheen, olen tottunut voittamaan vastoinkäymisiä ja pelkotiloja. Jos ei uskalla tehdä mitään, ottaa riskejä, niin kyllä tästä elämästä saadaan aika tylsää. Ja nyt se korostuu korona-aikana. Noudatan kaikkia annettuja ohjeita. Perehdyn ohjeisiin, ja kun menen kentälle, on minulla melkein riisi paperia mukana, jolla todistan kaiken mahdollisen, mitä viranomaiset ovat ilmoittaneet mm. kentällä, että pitää olla mukana. Olen huomannut jo käytännön tasolla, että ohjeet, mitkä annetaan julkisuuteen, eivät todellakaan pidä paikkansa. Niinpä on parempi, kun pelaa varman päälle, ja ottaa kaiken mahdollisen dokumentin mukaan, että pääset matkasuunnitelmasi kohteeseen, turvallisesti ja varmasti.

Minulla on sellainen elämäntilanne, että minusta tuli isoäiti heinäkuun lopulla, enkä ole nähnyt ensimmäistä lapsenlastani. Minulla on Malaga – Helsinki välinen lentolippu 3.2.2021, olen siirtänyt lennon ajankohtaa nyt neljä kertaa. Taitaa jäädä tämäkin lento käyttämättä. Miksikö? Täällä päässä tilanne on sellainen, että se surullisen kuuluisa joulun jälkeinen tartuntojen nousu alkaa näkyä, ja odotamme uusia rajoitteita 15.1.2021 saatavaksi julkisuuteen. Tuleeko lockdown? Sitä odotellessa.

Olen keskittynyt niin voimakkaasti oman digiloikan tekemiseen, että minulla ei ole ollut voimavaroja siihen, että olisin ratkaissut ongelman, miten pääsen käymään Suomessa katsomassa perheenjäseniä, ja varsinkin tätä uutta pientä poikaa. Juttelen hänen kanssaan Facetimessa, mutta eihän se nyt ole missään nimessä ole sama asia, kuin saisin viettää hänen kanssaan fyysisesti aikaa. Olen etämummu, sekin vielä. Mutta, tämä on sitä uutta arkea, ja tähän on sopeuduttava.

Nyt, ennen kuin matkustus alkaa, on pakko miettiä yksinyrittäjänä, että pitää päästä käymään perheen luona. Kun matkustaminen avautuu, ei ole vapaata näkyvissä, vaikka en kyllä vapaata enää tarvitsekaan. Haluan päästä sorvin ääreen, palvelemaan minun ihania asiakkaitani, jotka palaavat palveluiden pariin vuosi toisensa jälkeen. Kiitos teille, olette minun voimavarani, kiitän teitä luottamuksesta.

Siispä, ongelman ratkaisun äärelle, jälleen kerran. Vasta-ainetesti, miksi niitä ei tehdä? Sen on tänään työlistallani. Jos tiedän, olenko sairastanut oireettomana, niin silloinhan tämä tilanne kohdallani helpottuu, eikö totta? En jotenkin ymmärrä, miksi ei ihmisiä kannusteta vasta-ainetesteihin omalla kustannuksella, kun näyttää olevan ihan maksukyvyn rajoissa testin hinta.

40€ on testin hinta. Testi kertoo, onko minulla vasta-aineita veressä. Hienoa! Tutkin asiaa hieman tarkemmin ja vasta-ainetesti, ei tuo ongelmaani ratkaisua. Nimittäin, jos olen sairastanut koronan, varsinkin oireettomana, ei minulle välttämättä ole muodostunut vasta-aineita, ja jos olisi, ne voivat hävitä verestä. Mahtavaa, kuka keksi koronan? Voin siis saada tartunnan uudestaan, ja mikä vielä mukavampi uutinen, jos olisin sairastanut sen oireettomana, voin sairastua uudestaan viruksen muuntuneeseen versioon, samalla tapaa, kuin saisin flunssan uudestaan. Eli, ei jatkoon. Jatketaanpa työpäivää, ja palataan aiheeseen. Vasta-aineasia siis tässä vaiheessa klousataan.

Similar Posts